UV-Fashions: een bedrijf met een missie

Klantverhaal. UV-Fashions.

“Het is heel fijn als iemand met je meekijkt, meedenkt en je adviseert.”

“Het is heel fijn als iemand met je meekijkt, meedenkt en je adviseert.”

In 2010 richt Jan Willem van der Sterre naar aanleiding van een droevige gebeurtenis in zijn privéleven UV-fashions op. Hij kan dan nog niet vermoeden dat zijn bedrijf later een fikse groei heeft doorgemaakt. Fidor speelde bij die groei een belangrijke rol.

Maar eerst meer over het bijzondere Schiedamse bedrijf. UV-Fashions is opgericht met een missie: huidkanker de wereld uit helpen. Dat begon toen de vader van Jan Willem aan huidkanker overleed. Als kort daarna zijn zusje een dochter krijgt willen ze haar logischerwijs goed tegen de schadelijke effecten van de zon beschermen. “Er bleek nergens in Nederland UV-kleding verkrijgbaar te zijn en ik ben in dat gat gestapt”. Er worden vervolgens meerdere UVkledingmerken en accessoires geïmporteerd en de bekendheid van UV-Fashions en het inzicht rondom de noodzaak van zonbescherming groeien gestaag.

Inmiddels richt UV-Fashion zich met een webshop op de consument in Europese landen. Het is echter de bedoeling dat het eigen merk JUJA, dat bestaat sinds 2018, niet alleen via de webshop te verkrijgen is, maar straks ook in de winkels. Jan Willem vertelt trots: “Er is heel positief gereageerd op JUJA. Dat komt mede door de looks en de pasvorm. Hiervoor werk ik samen met een designer en coupeuse. Ik wil me samen met het team vooral focussen op waar we goed in zijn en wat ik zelf niet kan, dat koop ik in.”

Daarmee komen we op de intensieve samenwerking met Fidor. Jan Willem: “Het is heel fijn als iemand met je meekijkt, meedenkt en je adviseert. Ewout heeft goede ideeën en komt vaak met zaken aanzetten waar ikzelf niet aan gedacht heb.” Ewout vult aan: “Ik vind het belangrijk om te weten wat er bij een klant speelt. We zijn het niet altijd met elkaar eens, maar dat hoeft ook niet. Juist door een goede discussie worden zaken heel helder. Zo is onder andere JUJA in stroomversnelling gekomen. Ik hoop dat we op deze manier nog lang kunnen samenwerken.” Jan Willem knikt instemmend en laat weten hier hetzelfde over te denken.

Inloggen

Je persoonlijke omgeving.

Zoeken

Door de hele website.