Waardbouw: "Fidor kent de onderneming en de ondernemer"

Klantverhaal. Waardbouw .

"Fidor ondersteunt niet alleen op het gebied van boekhouding en administratie, maar in de volle breedte van het ondernemen"

"Fidor ondersteunt niet alleen op het gebied van boekhouding en administratie, maar in de volle breedte van het ondernemen"

Het lijmen van kalkzandsteen door blokkenlijmers is een belangrijk onderdeel bij het bouwen van een huis. Bovendien heeft de wijze waarop dit wordt gedaan een sterke invloed op het bouwproces. Niet voor niets staat bij Waardbouw kwaliteit en betrouwbaarheid voorop. Waarden die zij ook terugvinden bij Fidor. We gaan in gesprek met Eeuwke de Waard, blokkenlijmer en eigenaar van Waardbouw en André Schipper van Fidor.

Eeuwke steekt van wal: “Ik ben al sinds 2003 werkzaam als blokkenlijmer en heb het vak geleerd bij Heteren Kalkzandsteen. In 2005 ontstond de wens om voor mijzelf te beginnen als zzp-er. Later ging ik andere blokkenlijmers inhuren. Inmiddels werk ik met een vaste club van tien collega’s en zijn we met name werkzaam in de regio Rotterdam en Den Haag.”

Zwaar en prachtig vak

Eeuwke vervolgt: “Blokkenlijmen is lichamelijk zwaar werk en je werkt voor 90% in de buitenlucht. Tegelijkertijd werk je met mooie producten.” André vult aan: “Als de blokkenlijmers aan de slag gaan, staan relatief snel de wanden en de kap van het huis.” André vertelt verder dat er voor blokkenlijmer geen opleiding bestaat. Eeuwke: “Je leert het vak in de praktijk. Het is prima te leren, maar het vraagt naast inzicht vooral veel doorzettingsvermogen. Daarom zijn we altijd op zoek naar de juiste mensen.”

Partner in de volle breedte

Het tekort aan vakmensen is voor Eeuwke één van de meerdere vraagstukken binnen het ondernemen. Het is volgens hem fijn om hierover te kunnen sparren met een samenwerkingspartner die volledig op de hoogte is van de business. “Fidor is het aangewezen kantoor. Niet alleen op het gebied van boekhouding en administratie, maar eigenlijk in de volle breedte van het ondernemen,” aldus Eeuwke. Andre zegt: “We staan naast de ondernemer en denken mee in alle vraagstukken. Bovendien proberen we het de ondernemer zo makkelijk mogelijk te maken bijvoorbeeld met de inrichting van bepaalde systemen.”

Inloggen

Je persoonlijke omgeving.

Zoeken

Door de hele website.