Einde rentevastperiode?

Nieuws. Op de hoogte.

Einde rentevastperiode?

Door tijdig actie te ondernemen wanneer de rentevast periode van jouw zakelijke- of beleggingsfinanciering afloopt, kun je besparen op kosten en het beste uit je financieringsoplossingen halen. Mede omdat de rente de afgelopen periode fors is gestegen en het einde nog niet in zicht is. Lees hier wat je kan doen en hoe Credion je daarbij kan helpen.

Einde rentevastperiode?

Bij Credion zien wij regelmatig nieuwe rentevoorstellen langskomen waarbij het aanbod sterk verhoogd is ten opzichte van wat het was. De brieven vanuit de bank komen vaak 1 tot 3 maanden voor het verlopen van de periode. Het is daarom belangrijk om tijdig actie te ondernemen. Mede omdat de rente de afgelopen periode fors is gestegen en het einde nog niet in zicht is.

Wat te doen?

Ga 4 à 5 maanden van te voren in gesprek met de financier om te onderhandelen over de rente en voorwaarden. Mogelijkheden hiervoor zijn het aanleveren van jaarcijfers of het eventueel (her)taxeren van je bedrijfspand. Het verwerken van deze data kan leiden tot een betere ‘rating’, dan wel een betere zekerhedenpositie voor de bank.

Ben je niet tevreden met het aanbod dan kun je overwegen om jouw financiering te herfinancieren bij een andere partij. Dit kan interessant zijn omdat een lagere aflossing een direct effect heeft op jouw cashflow. Door aflossingen te verlengen/stretchen wordt het hogere renteaanbod (deels) gecompenseerd.

Samengevat:

Door tijdig actie te ondernemen wanneer de rentevast periode van jouw zakelijke- of beleggingsfinanciering afloopt, kun je besparen op kosten en het beste uit je financieringsoplossingen halen. Wij helpen hierbij graag door inzicht te geven in de actuele mogelijkheden in de markt.

Ben je ook geïnteresseerd in de toegevoegde waarde van Credion voor jezelf, of voor je relaties?

Neem dan gerust contact met mij op: 06-12131097 of vcleine@credion.nl of één van mijn collega’s.

V. (Victor) Cleine

Inloggen

Je persoonlijke omgeving.

Zoeken

Door de hele website.